El 67,4% de la població catalana es defineix culturalment seguidora d'alguna religió, però només el 55,1% dels catalans declaren tenir creences religioses, segons el primer Baròmetre sobre la religiositat i la gestió de la seva diversitat a Catalunya. El 52,4% de la població es declara catòlica, el 18,2% atea, el 12% agnòstica, el 7,3% musulmana, el 2,5% evangèlica, l'1,3% budista, l'1,2% ortodoxa, el 0,4% testimoni de Jehovà i el 2,3% és seguidora d'altres religions.

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i el director general d'Assumptes Religiosos, Enrique Vendrell, han presentat avui el primer Baròmetre sobre la religiositat i la gestió de la seva diversitat a Catalunya. Vendrell va recordar que la Constitució protegeix el dret dels espanyols a no revelar la seva adscripció religiosa i, en conseqüència, no hi ha registres de fidels, però va considerar que la informació que facilita el Baròmetre no dista molt de la realitat.

El treball ha estat elaborat pel Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) a partir d'un total de 1.600 enquestes presencials arreu de Catalunya. Per això, la mostra de l'estudi inclou població immigrada en percentatges del 2,5% de persones procedents de països de la Unió Europea (UE) i del 16,5% originàries de la resta del món. El baròmetre religiós també indica com es defineixen els catalans des del punt de vista religiós i l'opinió que mantenen respecte a diferents qüestions vinculades a la diversitat religiosa.