Victòria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola, ha admès avui que no va denunciar les presumptes irregularitats del primogènit de l'expresident català per "por", i ha avisat que pròximament tindrà proves que demostrin que "presumptament" l'herència dels Pujol procedeix de Banca Catalana.

En la seva compareixença a la comissió d'investigació creada a partir del cas Pujol al Parlament, Álvarez ha relatat que "moltes vegades pujava i baixava d'Andorra" amb la seva parella de llavors, Jordi Pujol Ferrusola, i que en una ocasió, en una viatge d'Andorra a Madrid, va descobrir una bossa amb 400.000 euros al maleter del seu cotxe.

"En un moment en un aparcament de Lleida, en obrir el maleter, vaig veure una motxilla que estava mig oberta i ell la va acabar d'obrir. Quan li vaig preguntar què era, va riure. Eren bitllets, després els vaig comptar perquè no havia vist tant diners en la meva vida", ha explicat, insinuant que té els seus "dubtes" de l'origen dels diners.

Però, segons ha dit, posteriorment li va dir que "no tornés a fer-ho" estant amb ella, perquè "tindria la mateixa responsabilitat que ell", i Jordi Pujol Ferrusola li va dir: "No et preocupis, a mi mai em passa res", ha recordat Álvarez, que ha afegit que més endavant, estant a Londres, va sentir que Marta Ferrusola li deia al seu fill que "els 400.000 euros estan on han d'estar".

Preguntada per què no va denunciar llavors aquestes presumptes irregularitats, ha apuntat que ho va fer després d'explicar-l'hi a Alícia Sánchez-Camacho en el dinar de La Camarga, ja que en el moment de veure els bitllets ha dit que no podia fer-ho perquè tenia "molta por".

Un temor que ha justificat no només perquè la seva exparella era fill de qui era, sinó perquè és una persona que "aixeca la mà fàcilment", és "agressiva verbalment i en la forma de ser" i "et controla cada pas que fas".

Però un cop la policia va acabar contactant amb ella i van demanar que testifiqués contra el gran dels Pujol, va decidir denunciar-lo finalment, perquè "podia tenir un problema de col·laboració amb Jordi", a més que el seu fill "li va retreure" i la va avisar que "no podia girar la vista cap a una altra banda".

"Assumeixo la meva responsabilitat per no haver-ho fet abans, però no estava en condicions", ha dit en al·lusió a la relació sentimental amb Pujol Ferrusola: "la gent corrent té molta por de denunciar".

A més, "tothom volia fer negocis amb aquella família, era símptoma d'èxit", ha asseverat. "Però arrel del que ha ocorregut, estic rebent moltes informacions, hi ha gent que està perdent la por".

Álvarez ha afegit en aquest sentit que li estan arribant informacions sobre els Pujol que "posarien els pèls com escàrpies" i, ha avançat, pròximament podrien arribar-li "proves" de què l'origen de l'herència de la família Pujol "podria procedir de Banca Catalana", cosa que l'expresident i la seva família nega.

"Sé noms -que no ha revelat- però que s'estan investigant. La policia judicial i la UDEF tenen moltes dades i imagino que aniran sortint", ha pronosticat.

Sobre la informació que li va facilitar una col·laboradora de Jordi Pujol Ferrusola a l'Argentina sobre els negocis d'aquest a Puerto del Rosario, Álvarez ha assegurat que "el pitjor error comès en la seva vida" ha estat acudir a l'Oficina Antifrau de Catalunya i que, posteriorment, aquesta informació "va acabar a les taules de CiU".

D'una altra banda, ha explicat que Jordi Pujol fill li va confessar una vegada que Felip Puig, actual conseller d'Empresa de la Generalitat i anteriorment titular d'Interior, és "l'únic amic que té": "M'imaginen anar als Mossos d'Esquadra quan Puig era conseller (d'Interior)? Em tanquen al manicomi", ha ironitzat.