La cèl·lula jihadista desarticulada dimecres a Catalunya pels Mossos d'Esquadra planejava segrestar una persona, vestir-la amb un mono taronja, i degollar-la davant una càmera per demostrar que es pot fer la jihad també a Barcelona, segons han explicat fonts de la Fiscalia després de les declaracions de 10 dels detinguts davant el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz. Les mateixes fonts apunten que entre els objectius marcats hi havia el segrest d'una responsable d'una entitat financera per obtenir un rescat, i fer seguiments a polítics.

Segons aquestes fonts, el grup es feia dir Faternitat Islàmica per a la Predicació de la Jihad i tenia com a fianlitats l'adoctrinat i enviament de jihadistes a Síria i Iraq, en un primer terme, i de manera "embrionària" cometre atemptats a l'Esat.

El líder de la cèl·lula, era Alí el perruquer, i ja havien fet vigilàncies d'edificis i fet fotos del Parlament, de la comissaria generals del Mossos a Sabadell i Barcelona i de l'hotel Plaza a Barcelona.

Plantejaven assassinats i segrestos

Segons la Fiscalia, dels enregistraments telefònics se'n deriva que ja havien planejat en grau d'idea la possibilitat de segrestar una persona, vestir-la de taronja i degollar-la davant una càmera per demosatrar que es pot fer la jihad a Catalunya, tot i que encara no comptaven amb un mono taronja.

Una altra opció que tenien ideada era, apunten les mateixes fonts, era segrestar una directora d'una entitat financera per finançar-se i tenien imatges del Parlament per fer seguiments a polítics.

Armes i manuals per fer explosius

A més, disposaven de manuals manuscrits de barreja de substàncies químiques per fer explosius, i ja havien recollit substàncies químiques que tenien als seus domicilis per fer artefactes. També comptàven amb un "arsenal bèl·lic" que constava d'una granada en perfecte estat, munició, armes de foc, i gran quantitat de gabinets de grans dimensions.

Per reivindicar els atemptats, havien fabricat un logo que constava d'una ametralladora i un matxet.

La Fiscalia sosté que malgrat que totes les accions estaven "en fase embrionària", aquest és "un pas endavant sobre" les accions de grups jihadistes a l'Estat. Aquesta, punten les fonts, és una operació "molt important i seriosa" on cal destacar la tasca dels Mossos i la seva col·laboració amb l'Audiència Nacional.

En aquest sentit, la Fiscalia destaca que els conversos detinguts s'havien radicalitzat molt ràpidament, en algun cas en un sol any, i que el menor estava "totalment implicat en les operacions".