El comitè de campanya de Podem va començar ahir a escalfar motors amb una primera reunió amb els seus candidats autonòmics per dissenyar estratègies per a les eleccions del 24 de maig i després que Pablo Iglesias negués diferències internes sobre la negociació amb el PSOE a Andalusia.

"Íñigo Errejón és el director de campanya, estem junts treballant a mort en aquesta campanya, cap diferència, cap matís", va subratllar el secretari general de Podem en ser preguntat pels periodistes sobre possibles discrepàncies amb el número dos del partit a compte del vot en la investidura de Su-sana Díaz. Iglesias, que es va reunir amb els candidats autonòmics abans que comencés la trobada del comitè electoral, va evitar anticipar la política de pactes per a les pròximes eleccions autonòmiques i va reiterar que, mentre no hi hagi resultats electorals, "el tema dels pactes no es discuteix en Podem". I aquesta mateixa resposta és la que va donar en ser preguntat per un possible pacte amb Bildu a Navarra.

Així, el líder de Podem va presentar ahir un partit unit que surt a guanyar les eleccions amb el PP com el seu principal adversari, amb uns candidats que són "ciutadans" i "no polítics".

"La campanya de Podem és la campanya dels ciutadans, nosaltres no tenim polítics, tenim ciutadans fent política. Els candidats de Podem no vénen d'ocupar butaques, vénen de treballar, vénen de la societat civil", va assenyalar Iglesias.