L'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, Victoria Álvarez, ha assegurat aquest divendres al Parlament que la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i l'exsecretari d'Organització del PSC José Zaragoza van ser els que van decidir gravar el dinar al restaurant La Camarga el juliol del 2010. Segons ella, tots dos l'haurien utilitzat políticament i haurien manipulat la gravació per eliminar fragments compromesos i mantenir els que els interessaven. "Si tu saps que es grava la conversa, pots dir el que vulguis, perquè després es pot tallar", ha argumentat. A més, ha assegurat que després d'aquell dinar sí que van mantenir el contacte, intercanviant-se 'whatsapp', al contrari el que ha dit la líder del PPC.

En la seva compareixença, Álvarez ha estat molt crítica amb Sánchez-Camacho, Zaragoza, Pujol Ferrusola i el PP en general, a qui ha confessat que no tornarà a votar tot i haver-ho fet "sempre". Només començar ja ha dit que Camacho ha caigut aquest divendres al matí en diverses "incongruències", tot i que més tard ha apuntat que algunes coses de les que ha dit la líder popular eren directament mentides.

Relació amb Jordi Pujol Ferrusola

Ha explicat que va conèixer Pujol Ferrusola en un avió i van iniciar una relació que va durar dos anys. En diverses ocasions van anar a Andorra, on hi passaven molt poques hores. Mentre el fill de l'expresident feia els seus negocis, entre ells un suposat "museu", ella treballava des d'algun lloc fix al Principat amb un ordinador i un telèfon. Però un dia concret, les visites a Andorra ja no eren anant i tornant de Barcelona o la Cerdanya, sinó que anaven fins a Lleida i allà agafaven un tren fins a Madrid, on tots dos seguien gestionant els seus negocis respectius. En un d'aquests dies, va veure una motxilla de Pujol Ferrusola amb uns 400.000 euros en bitllets de 500.

Segons ha explicat, va retreure a Pujol Ferrusola que hagués passat aquests diners per la duana andorrana sense avisar-la. "Li vaig dir que no m'ho tornés a fer mai més. Perquè abans m'ho havia de comentar i jo decidir si m'arriscava o no. Tal com és, encara hagués dit que els diners eren meus", ha explicat. La resposta de Pujol va ser: "no et preocupis que a mi mai em passa res".

Victoria Álvarez no ha volgut incidir sobre el tema dels presumptes maltractaments que va patir a mans de Jordi Pujol Ferrusola. "Ho vaig passar molt malament. Vaig haver d'anar a especialistes. És un tema personal i ho tinc solucionat", ha indicat. Aquests maltractaments, però, van ser un dels motius pel quals no va denunciar Pujol pel blanqueig de diners que ella afirma que practicava. "Era una persona que encara venia a casa a les nits, que trucava i em deia amb qui estava sopant, que em deia literalment el que havia dit en una reunió, i que em controlava a cada pas que donava. A mi em feia moltíssima por. I més, sent un senyor que aixeca la mà fàcilment", ha afirmat.

Relació amb Camacho

Cap al 2010 va voler parlar amb Camacho per oferir la col·laboració en la campanya del PP a través de les seves empreses de telecomunicacions. Abans del dinar a la Camarga, ha dit que es van veure dues o tres vegades al despatx de la líder popular i en una ocasió a Madrid. Després d'aquell dinar ja no s'haurien vist més fins que va esclatar el cas. Tot i així, han mantingut el contacte a través de missatges de 'whatsapp' fins fa ben poc, ja que ella li ha demanat explicacions a Camacho per les decisions judicials que ha anat prenent la líder popular. En aquest sentit, ha desmentit Camacho assegurant que sí que han estat en contacte, i que si la política popular la volgués contactar li podria demanar al cap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, amic d'Álvarez.

Del dinar al restaurant no n'ha volgut parlar massa, però sí ha assegurat que ella no ha escoltat la gravació perquè li feia vergonya. Malgrat això, ha assegurat que la versió que ha circulat per internet no està completa i falten alguns comentaris de Camacho contra dirigents populars, i en concret revelacions sobre possible violència domèstica. Per això, ha justificat que no pugui explicar, ni tant sols davant d'un jutge, tot el que es va dir en aquell dinar, perquè no tindrien suport documental. El que sí podria ser un indici és que té un missatge de 'whatsapp' de Camacho on li deia que estava "molt espantada" perquè algunes d'aquestes revelacions havien arribat a la Moncloa. Però tot i així, ha afirmat: "si tu saps que es grava la conversa, pots dir el que vulguis, perquè després es talla".

També ha dit que en aquell dinar ella no tenia previst parlar de Pujol Ferrusola, però Camacho "portava un guió absolutament premeditat". Però després de tot el que ha passat i li ha passat a ella personalment, va començar a sospitar que Camacho estava interessada políticament en aquell dinar. Arran de les diverses revelacions judicials, ha arribat a la conclusió que Camacho i Zaragoza van decidir fer la gravació en "moments d'oci i relaxació".

Per això, tampoc creu que Camacho parlés amb els seus advocats després del dinar, com ha dit aquest divendres al matí la líder popular, per decidir si es podia denunciar Pujol Ferrusola per evasió fiscal.

Sobre la investigació posterior del cas, ha reiterat el que ja havia explicat en altres ocasions: a finals del 2012 periodistes del diari 'El Mundo' la van trucar dient-li que tenien la gravació. Ella no va voler dir res, però posteriorment van contactar amb ella policies que la van instar a declarar i que tenien altra informació a part de la sorgida a la conversa. Al final, va declarar també a l'Audiència Nacional espanyola.