L'exsecretària d'Estat i exprimera dama dels EUA Hillary Clinton anunciarà demà el seu segon intent de ser presidenta dels Estats Units, la culminació somiada després de més de dues dècades en la primera línia política.

Com el 2007, la seva candidatura ha estat un secret de domini públic que farà oficial en un vídeo que publicarà a Internet, segons van confirmar ahir fonts del seu equip a mitjans locals. Serà demà al migdia quan el vídeo, que ja està gravat, es difondrà a les xarxes socials i doni pas a un primer viatge de la candidata als importants estats de Iowa i Nou Hampshire abans d'establir-se al quarter general de la seva campanya a Nova York.

La signatura del contracte de lloguer d'oficines al barri novaiorquès de Brooklyn el 3 d'abril va ser la pista definitiva de la imminència de l'anunci de Clinton, que es donava per segur entre la primavera i l'estiu d'aquest any. "L'equip de Hillary 2016 s'està formant des de fa mesos, a l'ombra, la gent ha deixat la seva feina per anar-se'n amb ella; ningú no ha cobrat encara, però la maquinària ja està en marxa", va explicar a Efe una font demòcrata propera a la campanya.

Fa mesos que Clinton va començar a reclutar antics assessors del president Barack Obama per a la seva campanya en potència, una operació política mesurada al mil·límetre per tal d'evitar els errors que van frustrar les seves aspiracions presidencials el 2008. Entre el degoteig de baixes a la Casa Blanca per unir-se a l'equip de Clinton destaca el nom de qui ja és al comandament de la campanya: John Podesta, assessor d'Obama i antic cap de gabinet a l'Administració de Bill Clinton. En aquest segon intent, Clinton no només torna a partir com la favorita del seu partit, sinó que és l' "aposta inevitable" dels demòcrates.