L'ANC valora la possibilitat d'omplir la Meridiana per la Diada com a nova mostra de força de l'independentisme català. És una de les 300 propostes que ha rebut el secretariat nacional després de les mobilitzacions massives que s'han fet des del 2012, i sembla que és la que té més possibilitats, segons ha avançat VilaWeb i han confirmat fonts de l'Assemblea a l'ACN. La proposta formal es farà aquest diumenge a l'assemblea general que l'ANC celebrarà a Lleida. Les mateixes fonts destaquen que omplir la Meridiana seria un símbol de la transversalitat del procés perquè la via transcorre per diversos barris de la ciutat. A més subratllen els noms destacats d'alguns dels carrers que la travessen.

Entre les 300 propostes també n'hi havia dues que sobresortien, però que sembla que finalment es descartarien. La primera seria formar una estrella a la plaça de les Glòries, i el motiu per la qual es descartaria és perquè s'hauria de fer de nit perquè fos més visual i això dificultaria la mobilització ciutadana.

L'altra proposta que també es descartaria és la de fer actes simultanis a diverses capitals catalanes durant la Diada. En aquest cas s'apunta a la necessitat de no disgregar esforços i de concentrar-los tots en un mateix lloc.