Almenys 33 persones, la majoria nens, van morir ahir en col·lidir frontalment l'autocar en què viatjaven al sud del Marroc amb un camió que transportava gas i que va explotar després del xoc, segons fonts mèdiques i policials.

La majoria dels morts són menors d'entre 12 i 14 anys que venien d'una competició esportiva desenvolupada a la rodalias de Rabat i es dirigien a Aaiun, capital del Sàhara Occidental.

A més, 10 persones més van resultar ferides i la majoria van ser ingressades a l'Hospital Hassan II de Tantan, mentre un dels casos de més gravetat, amb cremades de tercer grau, va ser transportat en helicòpter a Marràqueix, per la qual cosa es tem que el nombre de víctimes mortals podria pujar.

Segons els detalls oferts per la representació local de l'Associació Marroquina de Drets Humans (AMDH) a Tantan, les víctimes venien en un autobús de línia CTM, una de les millors companyies de transport del país pel que fa a qualitat i seguretat.

En aquest viatge de gairebé 1.200 quilòmetres, dos conductors s'alternaven al volant i el que reposava en el moment del xoc va salvar miraculosament la vida, va dir la Gendarmeria (policia rural) a la zona.

L'accident va passar a les 07.00 hora local (08.00 GMT) a la carretera nacional número 1 a la localitat de Dar Chbika, a uns 200 quilòmetres de la destinació, quan l'autobús va col·lidir frontalment amb un camió que transportava gas, que venia d'Aaiun i es dirigia a Tantan, i es va produir una explosió.

Es desconeix si va ser el camió el que va envair la calçada contrària o va ser l'autobús.

Les imatges del lloc de l'accident mostraven la violència del xoc, amb l'autobús completament calcinat i convertit en un esquelet de ferralla, mentre al seu costat s'alineava una llarga fila de cadàvers coberts amb plàstics negres.

L'AMDH va alertar en un comunicat contra "la precarietat de la infraestructura viària" en aquesta zona del país, especialment el llarg tram de centenars de quilòmetres que uneix Guelmim i Dakhla, al sud del Sàhara Occidental.

Les investigacions es duen a terme per determinar les circumstàncies del sinistre i dirimir les responsabilitats, alhora que s'ha format una cèl·lula de crisi a la ciutat presidida pel ministre d'Interior, Mohamed Hassad.