El dispositiu de seguretat que els cossos policials establiran demà a Barcelona amb motiu del la Cimera Unió Europea-Veïnatge serà l'habitual en aquest tipus d'esdeveniments, encara que s'adaptarà a l'actual situació de risc per l'amenaça global gihadista.

Segons fonts policials, els Mossos d'Esquadra han dissenyat amb motiu de la cimera un dispositiu en l'àmbit de la seguretat ciutadana i de l'ordre públic semblant al d'altres esdeveniments similars, encara que tenint en compte l'actual nivell d'alerta per l'amenaça gihadista, situat a Catalunya en el nivell 4 d 'una escala de l'1 al 5.

Els Mossos estan en permanent contacte i coordinació amb la Delegació del Govern a Catalunya i amb altres cossos policials amb motiu d'aquesta cimera.

Al seu torn, la Policia Nacional s'encarregarà de garantir la seguretat de les autoritats del govern i de les que procedeixin d'altres països de la UE i del Mediterrani, la majoria ministres d'Exteriors.

En concret, la Policia Nacional s'encarregarà de la seguretat del trasllat de les autoritats des de l'aeroport fins al Palau de Pedralbes de Barcelona, on se celebrarà la cimera, i de la seva protecció durant la seva estada a la ciutat.

Segons les fonts consultades, gran part dels agents de la Policia Nacional que s'activaran amb motiu d'aquesta cimera aniran de paisà, en integrar els equips de protecció d'autoritats, i seran també de les unitats d'informació.