El diputat del PSC al Congrés José Zaragoza ha negat avui que encarregués la gravació del dinar de la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, al restaurant La Camarga de Barcelona, i ha assegurat que si hagués tingut informacions que incriminaven els Pujol, les hauria denunciat.

Zaragoza, que va dimitir com a membre de l'executiva federal del PSOE arran del "cas Método 3" de suposat espionatge polític, ha comparegut a la comissió d'investigació sobre corrupció del Parlament, després que María Victoria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola, l'acusés divendres passat d'encarregar juntament amb Sánchez-Camacho la gravació de La Camarga.

Després d'insistir que no coneix "ningú" de Método 3 -únicament la detectiu Elisenda Villena, ha precisat-, el diputat socialista ha afirmat que no pot donar "fe de la veracitat" dels informes policials del cas, que apunten que el PSC va pagar 1.750 euros per la gravació de la conversa entre Sánchez Camacho i Maria Victoria Álvarez.

La Policia admetia en el seu informe que no havia pogut determinar si Método 3 va realitzar la gravació per iniciativa pròpia, venent-la una vegada obtinguda al PSC, o si ho va fer per ordre directa d'aquest partit o d'una altra persona que no es podia precisar.

Zaragoza ha reiterat avui que els únics encàrrecs que el PSC va fer a l'agència de detectius van ser treballs "clars i diàfans" referents a dos escanejos i un informe de vigilància sobre la seguretat de la seu del partit a Barcelona.

La causa judicial que investigava qui havia encarregat la gravació de La Camarga va ser arxivada per ordre de l'Audiència de Barcelona, sense arribar al fons de l'assumpte, una vegada Sánchez-Camacho va retirar l'acusació després d'un pacte amb Método 3 pel qual l'agència de detectius l'ha d'indemnitzar amb 80.000 euros.

El polític socialista ha insistit que mai va parlar amb Sánchez-Camacho sobre Álvarez i, a preguntes de la diputada de la CUP Isabel Vallet, ha etzibat: "Vostès creuen que, amb l'enrenou que ha causat, si jo tinc aquesta informació, no la porto on l'he de portar?"

A preguntes dels diputats, Zaragoza ha explicat que al setembre del 2013 va dimitir com a vocal de l'executiva federal del PSOE després de veure's esquitxat per aquest suposat cas d'espionatge, ja que no volia "perjudicar" el partit socialista.

A més, ha al·legat que no volia entrar en "especulacions" sobre per què el seu nom apareix vinculat al cas de Método 3: "no he vingut a especular, només serviria per danyar la dignitat d'aquesta comissió, vist el que s'ha els últims dies", ha apuntat.

Zaragoza ha demanat que no es faci un "espectacle mediàtic" amb aquest tema i ha assegurat que no es considera una "víctima", ja que, com a responsable polític, ha d'acceptar les crítiques.

En la seva compareixença, s'ha desmarcat també del suposat espionatge a l'actual alcalde de Badalona (Barcelonès), Xavier García Albiol, sospites que es deriven de dos correus electrònics del sumari del "cas Método 3" que Zaragoza va intercanviar amb la detectiu Elisenda Villena, amb els assumptes "XGA" i "XaGA".

L'exdirigent socialista, que ha apuntat a una suposada manipulació d'ordinadors de l'agència de detectius i creació de carpetes falses en Método 3, ha mostrat els seus dubtes sobre la veracitat d'aquests correus: "que figuri en el sumari no vol dir que sigui cert".

De fet, el propi exdirector de Método 3, Francisco Marco, que ha comparegut a la comissió just abans que Zaragoza, l'ha exonerat d'aquest encàrrec en concret, en assegurar, a preguntes de la diputada de les CUP, que no va ser l'ara diputat al Congrés qui li va encarregar aquest treball d'investigació sobre Albiol.

Marco ha mantingut en la seva compareixença que Alícia Sánchez-Camacho coneixia i va consentir que gravessin el seu dinar a La Camarga i ha reiterat, sense donar més detalls, que l'encàrrec l'hi va fer una persona de l'entorn personal de la dirigent del PP de Catalunya, que ha limitat a "la seva parella, el seu cercle familiar i els seus descendents".