L'exdirector de l'extinta agència de detectius Método 3, Francisco Marco, va insistir ahir al Parlament que la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, "sabia i va consentir" ser gravada al restaurant La Camarga, i va anunciar que l'havia denunciat per calúmnies davant el jutjat. Marco va comparèixer a la comissió Pujol després que divendres passat ho fes Sánchez-Camacho, que va reiterar que va ser il·legalment gravada quan dinava amb María Victoria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola. Marco va afirmar que Camacho "va mentir" quan va acusar l'agència de detectius de gravar-la il·legalment, i per això l'ha denunciada. Va afegir no tindrà inconvenient a retirar la querella si ella accepta haver-lo calumniat.

Marco va mantenir que la gravació de La Camarga "era i és legal. Il·legal és la seva difusió, perquè així ho va pactar Alícia Sánchez-Camacho amb mi". Va evitar concretar qui "de l'entorn més personal" de Camacho va encarregar la gravació, emparant-se en el secret professional i els pactes de confidencialitat signats.

A la pregunta de si ho va fer l'exsecretari d'Organització del PSC José Zaragoza, es va remetre a la compareixença que posteriorment havia de fer el dirigent socialista, i va afegir que el PSC no havia estat, "ni de forma institucional ni com a partit".

Marco i el diputat del PP Santi Rodríguez es van embrancar en una agra discussió sobre el paper de Camacho en la gravació. Els retrets entre tots dos, que s'acusaven recíprocament d'amenaces, van obligar a intervenir el president de la comissió, que va recordar al compareixent la "inviolabilitat" de l'opinió dels diputats. Rodríguez va ensenyae un llibre de dos extreballadors de Método 3, segrestat pel jutge a petició del mateix Marco i que sosté que Sánchez-Camacho desconeixia que era gravada, a la qual cosa l'exdirector de l'agència va advertie que, si li feia una pregunta vinculada a aquesta obra, abandonaria el Parlament i acudiria immediatament a un jutjat.

Després va comparèixer José Zaragoza, qui va negar que hagués encarregat la gravació, al contrari del que va dir divendres María Victoria Álvarez. El socialista va afirmar que no pot donar "fe de la veracitat" dels informes policials que apunten que el PSC va pagar 1.750 euros per la gravació. La policia va admetre en el seu informe que no havia pogut determinar si Método 3 va fer la gravació per iniciativa pròpia, i després la va vendre al PSC, o si ho va fer per ordre directa d'aquest partit o d'una altra persona. Zaragoza va llançar aquesta pregunta: "vostès creuen que, amb l'enrenou que ha causat, si jo tinc aquesta informació cinc mesos abans d'unes eleccions no la porto on l'he de portar?"