La diputada del PP Eva Durán va votar anit en contra de la reforma de la llei de l'avortament que ha proposat el grup parlamentari, i quatre parlamentaris del grup no van participar en la votació. La mateixa Durán va confirmar a Efe que el vot va ser voluntari i no es va equivocar en prémer el botó, encara que no va voler donar més explicacions sobre la seva posició.

A més del vot en contra de Duran hi va haver quatre diputats -José Eugenio Azpiroz, Lourdes Méndez, Javier Pont i Antonio Gutiérrez Molina- que no van participar en la votació per expressar el seu desacord amb aquesta reforma. En aquests casos, es van quedar al seu escó però no van prémer cap dels tres botons possibles -abstenció, en contra o a favor.

L'anècdota de la nit la va protagonitzar el líder socialista, Pedro Sánchez, que per equivocació va prémer el botó a favor de la reforma proposada pels populars.

La majoria dels grups de l'oposició del Congrés van acusar ahir el PP d'empènyer les menors a l'avortament clandestí amb la seva reforma de la interrupció voluntària de l'embaràs, que van titllar d'"hipòcrita", "electoralista" i "indecent". Ho van fer durant el debat, al ple de la Cambra baixa, de la presa en consideració de la proposició de llei del PP per modificar la llei actual de l'avortament amb la finalitat d'impedir que les menors interrompin el seu embaràs sense el consentiment dels seus progenitors o tutors legals, que serà aprovada perquè els populars disposen de majoria absoluta.

Així, la portaveu d'Igualtat del PSOE, Carmen Montón, va sostenir que la reforma és "electoralista" i només pretén "aconseguir un grapat de vots" deixant en la "indefensió" les dones "més vulnerables": les menors. Montón va afirmar que el PP s'atreveix a dir que la reforma reforça la protecció de les menors quan, al seu parer, el que provoca és que aquelles que es trobin en una situació de desprotecció o maltractament intrafamiliar hagin de recórrer a l'avortament clandestí per no demanar el permís dels pares.

Des d'Esquerra Plural, la diputada Ascensión de las Heras va expressar la seva profunda oposició a la proposta del PP, que va titllar d'"innecessària" i "electoralista", mentre que des de les files de CiU, que van tenir llibertat de vot, van intervenir d'una banda la diputada Lourdes Ciuró, de CDC, en contra del text per no afrontar "seriosament" el debat sobre l'avortament, i de l'altra Concepció Tarruella, d'Unió, per donar-hi suport.