Prop de 400 immigrants estan desapareguts al mar Mediterrani després que l'embarcació en què navegaven cap a Itàlia va naufragar, segons el testimoni dels 150 supervivents traslladats per la Guàrdia Costanera a la regió de Calàbria.

L'organització Save the Children Itàlia va informar ahir sobre la desaparició en un comunicat en què va afirmar que entre les víctimes hi devia haver "molts joves, probablement menors". Segons els supervivents, "el naufragi s'hauria produït 24 hores després" que la nau en què viatjaven partís amb destinació a Itàlia des de les costes de Líbia.

L'organització, fundada el 1919 amb l'objectiu de protegir els menors va alertar que entre l'11 i el 13 d'abril han arribat a les costes italianes "més de 5.100 immigrants", que han estat socorreguts i desembarcats per les autoritats italianes a les regions del sud de Lampedusa, Sicília, Calàbria i Pulla. Entre aquests immigrants hi havia "prop de 450 nens, 317 dels quals no viatjaven acompanyats".

"Molts d'ells han viscut experiències de violència atroç, i han perdut amics, familiars o pares, fins i tot en els últims naufragis", va lamentar el director general de Save the Children, Valerio Neri. A més, va advertir que "la situació a Líbia està fora de control" i que la "violència als carrers és inaudita". "És fonamental garantir una adequada acollida i oferir el suport necessari, també psicològic, especialment als més vulnerable", va prosseguir.

La Guàrdia Costanera d'Itàlia va informar dilluns de la recuperació dels cadàvers de nou immigrants que van morir ofegats després que el seu vaixell naufragués a 80 milles de la costa de Líbia. En el succés, van ser socorregudes 144 persones més. El portaveu de la Guàrdia Costanera, Filippo Marini, també va confirmar a Efe que "l'últim cap de setmana van ser salvats 5.629 immigrants". Fins al 31 d'octubre, Itàlia havia disposat a la Mediterrània al llarg d'un any el programa Mare Nostrum amb què rescatava immigrants en situació de risc al canal de Sicília.