El jutge Pablo Ruz ha rebutjat el recurs d'IU, acusació popular en el cas Bárcenas, que demanava imputar els exsecretaris generals del PP Ángel Acebes i María Dolores de Cospedal, i empresaris que apareixen com a donants en els papers manuscrits de l'extresorer amb la comptabilitat B.

Ruz desestima en un sol escrit, a què ha tingut accés Efe, cinc recursos contra la interlocutòria de Ruz de fi d'instrucció (equivalent al processament) del cas sobre la caixa B del PP, concretament dels seus extresorers Luis Bárcenas i Álvaro Lapuerta, així com de les acusacions populars exercides per IU, Adade i Observatori Desc.

Segons l'escrit, l'acusació liderada per IU demanava al jutge en el seu recurs que imputés els secretaris generals del PP al període investigat, Ángel Acebes -contra qui el jutge va aixecar la imputació- i María Dolores de Cospedal, dins dels delictes que s'atribueixen a Bárcenas, Lapuerta i l'exgerent del PP Cristóbal Páez. No obstant això, Ruz assegura que no pot ara, un cop finalitzada la instrucció, estendre la imputació a altres persones que durant la investigació no han resultat sospitoses de cap delicte i que no han prestat declaració en qualitat d'imputats.

El jutge ha desestimat així mateix el recurs de Bárcenas, que negava els delictes fiscals que li atribueix i que, per exculpar-se, va apuntar que ell mai es va encarregar de les liquidacions davant Hisenda del partit, ja que aquesta tasca requeia en els seus administradors.