L'alcalde de Barcelona i candidat de CiU a l'alcaldia, Xavier Trias, va declarar ahir que la seva "il·lusió és guanyar bé, i treure més de 15 regidors" en les eleccions municipals del 24 de maig.

Trias, que ha governat en minoria en aquest mandat amb 14 regidors, va subratllar que "en el pròxim mandat el que necessita la ciutat és un govern fort, amb idees clares" i "amb gent que vulgui involucrar-se" amb "pactes per a una legislatura". "No podem seguir així, no ens podem permetre perdre oportunitats", va indicar l'alcalde en un esmorzar informatiu organitzat per Fòrum Europa. Tribuna Catalunya, amb el patrocini d'Assistència Sanitària i Grup Santander, al qual va assistir la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega. L'alcalde va reconèixer que aquests quatre anys en què ha governat en minoria "no han estat fàcils" i ha "patit", tot i que va puntualitzar que no ha estat només el govern, i va agrair a tots els grups polítics les ajudes que li han donat en qüestions i moments puntuals.

"Estem raonablement satisfets però no podem estar-ho del tot mentre hi hagi atur", va dir Xavier Trias, que va apuntar que, amb més de 90.000 aturats, el que necessita Barcelona és "feina, feina, feina".

Trias va explicar que presenta el mateix equip en aquestes eleccions perquè és "la gent útil que necessita aquesta ciutat, que sap molt bé el que es pot fer i el que no, el que es pot prometre i el que no". En el seu discurs, Xavier Trias no va fer cap referència a l'independentisme, però en el col·loqui va revelar que el pròxim 11 de setembre serà en la concentració que convoca l'ANC a l'avinguda Meridiana de Barcelona. També va indicar que ell exerceix d'alcalde de la capital de Catalunya i no deixarà "mai" de donar suport al President de la Generalitat i al Parlament de Catalunya. En aquest sentit, va preguntar als assistents si creien que si Xavier Trias no hagués estat l'alcalde de Barcelona, 900 alcaldes haurien creuat la plaça de Sant Jaume per donar suport al President en la seva decisió de convocar una consulta sobiranista l'any passat.