Una vintena de persones es van concentrar per fer un escrache davant de la casa de qui va ser arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela, per demanar-li que abandoni el seu actual domicili, situat al carrer Bailén de la capital, al costat de la catedral de l'Almudena.

Així ho va explicar el principal organitzador d'aquest escrache, el sacerdot Carlos Fernández Barberá, que va afirmar que la intenció d'aquesta manifestació "pacífica" no era altra que la de "fer que Rouco s'adoni que ha entrat en un camí equivocat".

Fernández Barberá va començar a recollir signatures de manera "artesanal", d'"amic a amic", sistema que va haver de paralitzar a causa que era "lent i poc efectiu". Per això, va mobilitzar la seva gent per manifestar-se "sense insultar ningú" i amb l'únic objectiu de fer que Rouco s'adoni que viure on viu és una "bogeria".

De moment, i gràcies a un portal cristià que va obrir una petició de signatures a la plataforma de Change.org, "hi ha recollides prop de 2.500 firmes", va explicar, i alhora va indicar que aquest pis ha creat "molt escàndol i indignació en gent tant de l'Església com de fora". Barberá va criticar que Rouco, des que va entrar al seminari, "hagi viscut sempre a l'Església Institucional clàssica, en la qual un cardenal era un "príncep de l'Església"". Per això, considera que Rouco està "convençut" que "està vivint segons el que demana el seu estatus".

En aquest sentit, va assenyalar que aquest tipus d'Església "hauria d'eliminar-se ja", i va apuntar que el papa Francesc viu en una residència "modesta", raó per la qual creu que "no quadra" el fet que Rouco visqui en un pis "de 370 metres quadrats amb dues monges al seu servei".