La secretària d'Estat de Turisme, Isabel Borrego, s'ha mostrat contrària a la taxa turística, ja que considera que pot ser "dissuasiva" i veure's com un "rebuig" als turistes i, encara que ha reconegut que Catalunya està en el seu dret d'aplicar-la, creu que no és bo per a la imatge d'Espanya. Borrego ha inaugurat al costat del conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, el saló B-Travel, el renovat Saló Internacional del Turisme de Catalunya, que després de 23 anys inicia una nova etapa orientada a les experiències viatgeres.

Per a Borrego, les taxes poden ser dissuasives cap al turista, sobretot al que està de vacances. "Som contraris a qualsevol taxa", ha dit, "sobretot a una que es pugui vendre com un rebuig cap a aquest turista", i ha destacat que una de les fortaleses d'Espanya és que acull bé els seus turistes.

Segons Borrego, quan els turistes vénen a Espanya busquen "venir a casa seva" i qualsevol taxa pot ser dissuasiva. Ha recordat que l'any 2003, amb la implantació de la taxa turística a les Balears, es van perdre un milió de turistes.

"No és la línia que hem de seguir", ha dit Borrego, que ha apostat per acollir els turistes, millorar el producte, seguir per la línia de la qualitat i adaptar-se a les necessitats del turista que ens visita.

No obstant això, ha dit que cada destí turístic "pot fer el que vulgui", però ha insistit que, com a govern d'Espanya, "no recomanem les taxes turístiques" i li ho "hem dit al govern català".