Un immigrant mort i diversos ferits per cremades de segon i tercer grau estaven entre els setanta immigrants que viatjaven en una llanxa pneumàtica i que van ser rescatats per la Guàrdia Costanera italiana davant de les costes de Líbia.

Embarcats sense assistència

La portaveu de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) a Itàlia, Carlotta Sami, ha confirmat aquest divendres que entre els immigrants que van ser conduïts ahir a l'illa de Lampedusa hi havia diversos ferits per cremades causa de l'incendi en un dels barracons on els traficants els tanquen a Líbia tot esperant el seu torn per creuar el Mediterrani.

Els supervivents han explicat al personal de l'ACNUR a Lampedusa que, tot i que estaven greument ferits, els traficants no els van assistir i els van posar tal com estaven a la llanxa amb destinació a les costes italianes.

L'embarcació va ser localitzada per la Guàrdia Costanera italiana a 33 milles al nord de les costes de Trípoli.

Dijous, quatre immigrants que van arribar al port de Trapani, a l'illa de Sicília, després d'haver estat rescatats, van relatar que 41 dels seus companys s'havien ofegat en naufragar l'embarcació en la qual viatjaven.

Així mateix, un altre grup de supervivents va assegurar que dotze dels seus companys de viatge de nacionalitats nigeriana i ghanesa van morir ofegats després que diversos immigrants els llancessin al mar pel fet de ser cristians, de manera que la policia italiana va arrestar quinze immigrants sota l'acusació de llançar els seus companys de la barcassa.

10.000 en cinc dies

Són més de deu mil els immigrants que han arribat a Itàlia en els últims cinc dies, quantitat que eleva fins a 27.990 els indocumentats desembarcats al país des de l'inici de l'any.