La Fiscalia de Madrid ha denunciat a l'exvicepresident del Govern i expresident de Bankia, Rodrigo Rato, per delictes de frau, blanqueig de capitals i alçament de béns, la qual cosa ha motivat el registre, per ordre judicial, del seu domicili a Madrid.

Així ho han informat avui a Efe fonts jurídiques, que han explicat que, després de diversos dies de recerca, el Ministeri Públic ha decidit interposar aquesta denúncia contra l'expresident de Bankia i a uns altres, si bé les actuacions romanen encara secretes.

Les mateixes fonts sostenen que, tot i que ara està en mans de la Fiscalia de Madrid, l'assumpte serà assumit pròximament per Anticorrupció.

Enrique de la Hoz, titular del Jutjat d'Instrucció número 35 de Madrid, en funcions de guàrdia, ha admès a tràmit la denúncia del fiscal, després de la qual cosa ha ordenat el registre "immediat" del domicili de Rato, al barri madrileny de Salamanca, els voltants del qual es troben tallats al tràfic i custodiats per un ampli desplegament policial.

Els agents de Vigilància Duanera s'han desplaçat fins allí dos dies després que es conegués que l'exdirector gerent del FMI es va acollir a l'amnistia fiscal de 2012 per regularitzar el seu patrimoni. Arran d'això l'Agència Tributària va començar a investigar un "complex entramat societari familiar".