El president de la Generalitat, Artur Mas, ha dit que no té "cap inconvenient" que es publiqui la llista amb nom i cognoms dels defraudadors. Mas ha remarcat, però, que el tema s'ha d'analitzar "des del punt de vista de la seguretat jurídica" i que en qualsevol cas depèn del govern espanyol. Ho ha dit en resposta a preguntes dels periodistes sobre la petició que ha fet el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que Rajoy publiqui la llista abans de les municipals. Mas ha participat aquest diumenge a la colenda de l'assemblea de la Unió d'Estanquers on ha dit que "ningú ha de tenir por" d'una Catalunya independent que "respectarà la llengua, origen, identitat i activitats econòmiques de tothom".

Mas ha insistit en que la decisió de publicar la llista amb el nom dels defraudadors depèn del govern espanyol i que, en qualsevol cas, s'haurà de fer respectant "la seguretat jurídica".

Durant la seva participació a la cloenda de l'assemblea general de la Unió Provincial d'Estanquers de Barcelona, el President de la Generalitat ha fet referència al procés sobiranista i ha assegurat que "ningú ha de tenir por" d'una Catalunya independent que "respectarà la llengua, origen, identitat i activitats econòmiques de tothom, siguin empresaris o treballadors". "És evident que si del que es tracta és de tenir els instruments d'un estat, és per utilitzar-los bé i no per anar contra la gent. No es tracta d'anar contra els que parlen en castellà, això és una bestiesa", ha afirmat.

Mas ho ha dit després que el president dels estanquers li hagi traslladat la preocupació d'alguns dels agremiats per la situació en què poden quedar els seus negocis en una Catalunya separada d'Espanya. "Se que depeneu d'aquest estat i necessiteu garanties que qualsevol canvi d'estatus quo no us perjudicarà", ha exposat. En aquest sentit els ha dit que si la Generalitat ha fet polítiques a favor dels estanquers "sense tenir instruments d'estat, sinó influint en un altre estat, imagineu-vos quan tinguem els nostres instruments".