El President de la Generalitat, Artur Mas, va destacar ahir que el 24 de maig CiU no només es juga qui dirigirà cada municipi, sinó quantes corporacions locals estaran "al costat" del procés sobiranista perquè Catalunya "decideixi el seu futur" i assumeixi les "més altes quotes de llibertat". El líder de CiU va intervenir en un Consell Nacional conjunt de CDC i UDC, al jardí del Teatre Nacional de Catalunya, en què els consellers van ratificar les 900 llistes i 10.000 candidats que la federació presenta per a les municipals del 24-M.

Mas va apuntar que els candidats municipals de CiU són gent "correcta i com cal" i va presumir de desenvolupar en els últims anys polítiques socials "alineant institucions" sota el mateix projecte en governar CiU varis ajuntaments, així com la Generalitat i les diputacions. També va destacar que CiU ha estat al "costat de les persones" i que ha "lluitat contra els poderosos" en casos com les preferents de Caixa Laietana.

En l'acte, al qual no va acudir el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, van intervenir diversos alcaldes, entre ells el de Barcelona, Xavier Trias, així com el secretari general de CiU, Ramon Espadaler (UDC), i el número 3 de la federació, Lluís Corominas (CDC).

Paral·lelament, el Consell Nacional d'Unió va aprovar el reglament per regir la consulta interna del 14-J en què la militància votarà la proposta de full de ruta que plantegi la direcció per al futur polític de Catalunya. El 69% dels consellers nacionals van votar a favor del reglament, el 10% ho va fer en contra i el 21% es va abstenir.

També ahir, la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, va pràcticament descartar que l'organització es presenti a les eleccions perquè això significaria que el procés ha fracassat. En canvi, confia plenament, va dir, en la unitat dels partits polítics. De fet, Forcadell va dir que està "molt contenta" de com evoluciona el procés sobiranista, com demostra el fet que el Palau Sant Jordi ja està ple per a l'acte que l'ANC prepara per al 24 d'abril.

La presidenta del Partit Popular Català, Alícia Sánchez-Camacho, va afirmar que "els alcaldes del PPC no sortiran al balcó a proclamar la independència -en al·lusió a CiU i ERC-, sinó que sortiran al carrer a solucionar els problemes dels ciutadans" després de les municipals del 24-M.