El president del Govern, Mariano Rajoy, s'ha mostrat "commocionat" pel succés registrat avui a l'institut Joan Fuster de Barcelona, on un noi de 13 anys ha matat un professor amb un matxet i ha ferit quatre persones més.

"Commocionat pel succés a la Sagrera, el meu condol a la família i companys del professor i els meus desitjos de recuperació dels ferits", escriu Rajoy en el seu compte de Twitter.

Wert remet un telegrama als familiars del difunt

Segons informa el Ministeri, Wert ha remès un telegrama als familiars del difunt, un altre al director de l'institut i un tercer a la consellera d'Ensenyament de Catalunya, Irene Rigau.

"Es tracta, evidentment, d'un fet que, per greu i dolorós que resulti no podem considerar-ho, en absolut, representatiu d'un problema de convivència escolar", ha declarat Wert sobre aquest assumpte.

"Però sí que ens interpel·la a tots -ha prosseguit- i ens exigeix un esforç més gran per prevenir aquest tipus de situacions greus a través de l'anàlisi de conductes desviades per part dels alumnes i un reforç, per descomptat, dels mecanismes de convivència".

El ministre comunica en els telegrames un "profund pesar per la mort del professor", així com "desitjos d'una ràpida recuperació dels ferits", ja que l'alumne ha ferit quatre persones.

Wert ha mostrat als familiars del difunt el seu "reconeixement" per una labor de servei a la societat i "agraïment" per la seva dedicació als alumnes en una tasca tan important com educar els joves.

A més, el ministre s'ha ofert a la consellera Rigau "per tot" el que consideri precís en relació amb aquest assumpte.

Fernández Díaz: la tragèdia a Barcelona "ha de fer-nos reflexionar a tots"

"La situació és dramàtica, a tots ens ha commogut", ha assenyalat el ministre en declaracions a la premsa, en arribar a una reunió conjunta de titulars europeus d'Exteriors i Interior sobre la immigració irregular que se celebra a Luxemburg.

"És una situació terrible que a tots ens ha de fer reflexionar", ha apuntat el ministre.

"Estem acostumats a veure a d'altres parts del món situacions tan dramàtiques com aquesta però no estàvem habituats per fortuna a conviure amb aquestes situacions", ha afegit.

Segons Fernández Díaz, el que ha passat "ens ha de fer a tots reflexionar (...) sobre el tipus de societat que estem construint i els valors que estem inculcant als nostres joves".

El responsable del succés "és un menor d'edat, un noi de 13 anys", una persona que "no és legalment responsable (...) que s'hagi pogut produir una tragèdia d'aquestes característiques significa que alguna cosa està fallant en la nostra societat", ha opinat el ministre.

Per això, ha considerat que de la tragèdia se'n podria treure "algun bé, que és reflexionar entre tots conjuntament, sense partidisme, sense electoralisme, sobre els valors que estem inculcant als nostres joves".

Sánchez expressa el seu suport a la família del mestre mort i als ferits

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha mostrat el seu suport i el de la seva formació política a la família i amics del mestre mort en el succés registrat a l'IES Joan Fuster de Barcelona, així com a les persones ferides.

Sánchez, que avui ha visitat Badajoz, ha traslladat també la seva solidaritat i la del PSOE al conjunt de la comunitat educativa i s'ha mostrat confiat que "s'aclareixi" aquest succés com més aviat millor.