Un dels supervivents de l'últim naufragi al Mediterrani ha elevat a 950 el nombre d'ocupants del vaixell que es va enfonsar en la nit de dissabte davant les costes de Líbia, segons ha informat l'agència italiana de notícies AGI.

Segons aquestes informacions, revelades per la Fiscalia de la província italiana de Catània, entre els ocupants hauria prop de 200 dones i entre 40 i 50 nens. Les víctimes serien d'Algèria, Egipte, Somàlia, Nigèria, Senegal, Mali, Zàmbia, Bangla Desh i Ghana.

Aquest supervivent ha relatat a més que la majoria dels ocupants van ser tancats en els compartiments més baixos del vaixell pels traficants, el que hauria impedit la seva fugida en el moment del naufragi.

Segons les primeres informacions, l'incident va tenir lloc al voltant de la mitjanit, a uns 190 quilòmetres de la costa italiana de Lampedusa. El servei de guardacostes italià va detectar que el vaixell, d'uns 20 metres d'eslora i en el qual es trobaven fins a 700 immigrants a bord, tenia problemes de navegació, pel que va decidir alertar un pesquer proper, el 'Rei Jacob', de bandera portuguesa, per a auxiliar als seus ocupants.