El Papa Francesc ha mostrat aquest diumenge el seu dolor després del naufragi prop de la costa italiana de Lampedusa d'un vaixell en el qual viatjaven 700 immigrants i ha demanat a la comunitat internacional que actuï amb "decisió i rapidesa" per "evitar que similars tragèdies es repeteixin ".

"Estan arribant en aquests moments notícies relatives a una nova tragèdia en les aigües de la Mediterrània. Una embarcació carregada de migrants naufragar ahir a la nit a unes 60 milles de la costa líbia i es tem que hi hagi centenars de víctimes. Expresso la meva més sentit dolor davant d'una tal tragèdia i asseguro per als desapareguts i les seves famílies meu record en la pregària ", ha dit el Pontífex després de l'oració mariana.

De la mateixa manera, ha destacat que les víctimes d'aquesta tragèdia "són germans que busquen una vida millor, famolencs, perseguits, ferits, explotats, víctimes de guerres, que busquen la felicitat". Per això, ha convidat els presents a la plaça de Sant Pere de Roma a "resar en silenci per aquests germans i germanes".

Després, el Sant Pare, ha saludat a diferents grups de pelegrins de diferents països, i va fer una especial menció al grup de la Universitat Catòlica del Sagrat Cor que aquest diumenge celebra la seva 91ª Jornada Nacional. "És important que pugui continuar formant als joves en una cultura que conjugui fe i ciència, ètica i professionalitat", ha assenyalat.

També va recordar que aquest diumenge a Torí comença la solemne ostensió del Sant Sudari, on Francisco anirà el proper 21 de juny.