El professor d'història que avui ha mort després que un alumne li clavés un matxet al tòrax en un institut de Barcelona tenia 36 anys d'edat, era natural de Lleida (Segrià) i des de fa anys encadenava substitucions a diferents centres educatius de l'àrea de Barcelona.

Segons han informat a Efe fonts pròximes al cas, el professor feia deu dies que era a l'Institut Joan Fuster de Barcelona, on avui un alumne de 13 anys, que ha irromput a l'escola armat amb una ballesta i un matxet, li ha clavat l'arma blanca al tòrax, causant-li la mort.

La mort d'aquest docent ha commocionat el món educatiu català, on els seus companys el recorden com un apassionat de la història, que volia transmetre els seus coneixements als alumnes.

El professor estava inscrit a la borsa d'interins, a la qual va recórrer l'institut Joan Fuster del barri de la Sagrera de Barcelona, on donava classes des de fa deu dies.

Segons les mateixes fonts, el professor mort havia encadenat diverses substitucions els últims anys, a diferents escoles de Barcelona, ja que, malgrat ser natural de Lleida, no havia exercit mai al seu territori natal.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha decretat un dia de dol oficial per la mort aquest matí en un institut de Barcelona d'aquest professor.

El docent mort era professor de ciències socials i estava substituint des de feia pocs dies una professora que es trobava de baixa per malaltia.

Segons ha informat el consistori lleidatà, l'alcalde de Lleida ha visitat avui mateix la família del difunt, li ha transmès el condol en nom de la ciutat i ha posat a la seva disposició els serveis municipals i socials que puguin necessitar en aquests moments.

El cens de professors de Catalunya s'eleva fins als 72.000 professionals, dels quals uns 20.000 són o bé interins -que cobreixen la vacant durant un curs sencer- o bé substituts.