El ponent de la llei electoral per CiU, Lluís Corominas, va asseverar ahir que no tiraran endavant la normativa sense el sistema electoral i va confiar a arribar a acords en aquest punt perquè la nova llei es pugui aplicar ja per a les eleccions catalanes del 27 de setembre.

La ponència del Parlament sobre la Llei Electoral catalana es va tancar divendres amb un text que arribarà al ple de principis de maig sense que contingui un sistema electoral concret, a fi de forçar que tots els grups hagin de definir les seves propostes en forma d'esmenes parcials o a la totalitat.

Corominas va subratllar ahir que hi ha un acord entre CiU, ERC i ICV-EUiA sobre el contingut bàsic de la llei, sense el sistema, cosa que permetrà superar el debat de totalitat, després del qual es buscarà un pacte més ampli amb la resta de grups sobre el sistema per intentar arribar als dos terços necessaris.

En tot cas, "a mitges no ho tirarem endavant, per tant plantegem que hi hagi llei i sistema electoral", va afirmar ahir Corominas en declaracions a TV3, en les quals va advertir que "deixar-se" aquesta normativa "pel camí és un greuge".