La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i la directora de l'institut Joan Fuster de Barcelona, Maria Dolors Perramon, han comparegut aquest migdia davant dels mitjans de comunicació i han explicat que a partir de les quatre de la tarda d'aquest dilluns s'activa un dispositiu de suport per a professors, pares i alumnes del centre que ho necessitin. Aquest dimecres, el dispositiu estarà disponible a partir de les 10 del matí. A les 12, els joves podran tornar a casa seva. Es preveu que dimecres l'Institut recuperi l'activitat docent habitual reprenent les classes ''amb la màxima normalitat possible'' i es programarà una cerimònia de reconeixement al docent mort.

A partir d'aquest dilluns a les 4 de la tarda, s'activarà un dispositiu especial per a professors, pares i alumnes de l'Institut Joan Fuster de Barcelona per donar suport a les persones que estiguin més afectades. El dispositiu tornarà a activar-se demà a les 10 del matí, i serà un expert de l'Ajuntament qui treballarà amb els joves i els diferents grups classe, sobretot, els que més contacte han tingut amb la mort del professor de l'Institut.

Així ho ha explicat la directora de l'institut, Maria Dolors Perramon, en el comunicat que ha llegit al costat de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. Perramon ha recalcat que l'activitat docent s'ha suspès aquest dilluns i que dimarts els alumnes podran ser atesos pels professionals però es preveu que a les 12 puguin anar cap a casa. Les classes es reprendran, en principi, dimecres al matí, ''amb la màxima normalitat possible'', ha dit Perramon, que ha explicat que també es començarà a organitzar una cerimònia de record al docent mort.

Perramon ha demanat respecte i comprensió per la situació que ha qualificat de ''molt greu''. Ni la directora, ni Trias ni Rigau han acceptat preguntes.