La fiscalia estudiarà cas per cas els alts càrrecs de l'estat que no han volgut comparèixer davant de la comissió d'investigació contra el frau fiscal del Parlament. Així, la fiscal general de l'estat, Consuelo Madrigal, en una visita a Barcelona, ha dit que caldrà veure l'estatut de cada càrrec per determinar si té l'obligació de comparèixer en un parlament. De moment, la comissió d'investigació ha remès a la Mesa del Parlament perquè porti davant de la fiscalia el cas del comissari en cap de la Udef, de la policia estatal, Manuel Vázquez, que per segona vegada s'ha negat a comparèixer.

Altres càrrecs de moment s'hi han negat una vegada i seran denunciats per desobediència igualment a la fiscalia si no compareixen després de la segona citació. Es tracta dels ministres d'Interior i Hisenda, Jorge Fernández Díaz i Cristobal Montoro, respectivament, el cap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, el director del CNI, Félix Sanz Roldán, i el director general de la policia espanyola, Ignacio Cosidó.

Com a exemple d'això, ha dit que els fiscals no poden comparèixer en una cambra parlamentària per parlar d'assumptes que han conegut en raó de la seva feina.