Un artefacte explosiu de mitjana potència ha esclatat aquesta matinada al costat de l'ambaixada d'Espanya a Trípoli sense causar ferits encara que sí que ha provocat danys materials a l'exterior de l'edifici, situat al districte central de Manshiya, han informat a Efe fonts de seguretat a la capital nord-africana.

Segons el seu relat, la bomba ha esclatat poc abans de la 1:00 local (23.00 GMT) a prop dels murs de la delegació diplomàtica, que està buida -amb només guàrdies de seguretat locals- des que va ser evacuada mesos enrere.

"La bomba estava dins d'una bossa i ha estat llançada des d'un cotxe que passava a tota velocitat. No ha causat víctimes, però sí un gran esvoranc a prop de la garita de seguretat", ha explicat a Efe un testimoni.

El passat 12 d'abril, almenys dos guàrdies de seguretat van morir i una tercera persona ha resultat ferida en un atemptat similar contra l'ambaixada de Corea del Sud a la capital líbia.

El mateix dia, un segon artefacte va esclatar davant de la delegació del Marroc sense causar víctimes, en un atac l'autoria de la qual va assumir la branca líbia del grup autoproclamat Estat Islàmic, que lluita a Síria i l'Iraq.

L'agressió va conduir a Seül a retirar el seu personal de l'ambaixada, decisió que ja havien adoptat amb antelació altres països -inclòs Espanya el passat 31 de juliol- davant el creixent deteriorament de les condicions de seguretat al país i a la capital.

Només aquest dilluns almenys 13 persones van morir i prop de mig centenar van resultar ferides a causa dels intensos combats que van esclatar a la ciutat oriental de Bengasi, han informat a Efe font mèdiques locals.

Segons el seu relat, forces lleials al controvertit general Khalifa Hafter, cap de l'Exèrcit fidel al govern internacionalment reconegut en Tobruk, es van enfrontar en diversos punts de l'urbs a les milícies islamistes Maylis al Shura i Zuar de Bengasi, aliades del govern rebel establert a Trípoli .