El Parlament s'ha sumat a les mostres de condol pels fets de l'IES Joan Fuster amb un minut de silenci aquest dimarts a les portes de l'edifici. Diputats i personal de la cambra -juntament amb els alumnes de tercer d'ESO de l'IES Gerbert d'Aurillac, de Sant Fruitós de Bages, que eren de visita a la cambra- s'han congregat davant la façana per l'agressió en què va morir un professor i van resultar ferides quatre persones més. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que ha encapçalat la concentració, ho ha qualificat de "fet aïllat" i ha traslladat el condol a la família del mestre i a la comunitat educativa. Ha manifestat també "preocupació especial" pels familiars del presumpte autor i ha fet una crida als joves a treballar "per a pau, el civisme i la convivència".

De Gispert ho ha dit després de participar al minut de silenci amb els treballadors i alguns diputats de la cambra pels "fets terribles" al centre educatiu de Barcelona. "Hem de ser conscients que és un fet aïllat", ha dit De Gispert. "Som davant d'un cas de violència extrema que avui per avui no té gaires explicacions". Per això, ha traslladat el condol a la família del mestre que va morir i a tota la comunitat educativa.

En paral·lel ha apuntat també que la família del menor necessitarà ajuda i per això ha traslladat "preocupació especial" per l'entorn d'aquest alumne. Finalment, la presidenta del Parlament ha demanat als joves -i als mitjans de comunicació perquè hi insisteixin- que treballin per "la pau el civisme i la convivència".