La campanya Tanquem els CIE, la fundació Migra Studium i SOS Racisme Catalunya van presentar ahir el seu document de conclusions després d'haver-se tancat el grup de treball en què el Parlament havia estat analitzant la "revisió dels models" d'aquests centres. Les entitats contràries als CIE pretenen que el Parlament es basi en aquest document per elevar al ple una "declaració institucional" o alguna fórmula que faci que la cambra "es pronunciï pel tancament dels CIE" i que demani a l'Estat que posi en marxa aquesta clausura "en un termini màxim de 6 mesos". "Els partits hauran de posar-se del costat dels drets humans".

Un jutge de Barcelona ha rebutjat la querella per calúmnies interposada per l'exdirector de l'extinta agència de detectius Método 3, Francisco Marco, contra la líder del PP català, Alicia Sánchez Camacho, en apreciar un defecte de forma, per no haver-hi intentat una conciliació prèvia. Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un comunicat, el titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona ha acordat no admetre a tràmit la querella, que Marco va interposar dilluns passat, 13 d'abril, minuts abans de comparèixer a la comissió d'investigació del Parlament sobre el "cas Pujol".

El secretari d'Afers Estrangers i de la Unió Europea, Roger Albinyana, va assegurar al Parlament que "no coneix" Noureddine Ziani, el ciutadà marroquí vinculat a la Fundació Nous Catalans que va ser expulsat d'Espanya per presumpta col·laboració amb el gihadisme i el salafisme. Tot i admetre la col·laboració de Ziani amb la fundació adscrita a CDC, Albinyana va negar les informacions periodístiques que apuntaven a una reunió oficial de la Generalitat amb el líder radical.

El pare d'una família gitana acusat d'induir l'assassinat d'un senegalès al barri barceloní del Besòs va assumir que va poder disparar accidentalment l'arma homicida en una baralla amb africans, però va negar motivacions racistes: "gitanos i negres som, totes dues, races perseguides". Un jurat popular jutja a l'Audiència de Barcelona quatre membres d'una família gitana, dos dels quals afronten 20 anys de presó per l'assassinat d'un jove senegalès, mentre que els altres dos s'exposen a penes menors -un any i mig en un cas i 12 dies de localització permanent en l'altre- per participar presumptament en l'atac.

Un veí de Lleida que es disposava a llençar les escombraries va rebre al mig del carrer, per part d'un desconegut, diversos talls a la zona de l'abdomen amb un objecte punxant. Segons van informar els Mossos d'Esquadra, els fets van passar dilluns passat a la una de la tarda per causes que es desconeixen. L'agressor es va acostar a la seva víctima i sense dir paraula li va clavar diverses vegades un objecte punxant de poca profunditat i llavors va marxar. Com que les ferides inicialment no eren greus, l'home es va dirigir a casa seva pel seu propi peu i més tard va anar a l'hospital. Segons el diari Segre, l'agredit és un guàrdia civil retirat.