El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat que no es planteja trencar amb CDC de cara a les pròximes eleccions catalanes, i ha apostat per negociar un full de ruta, "no per anar contra Convergència, però tampoc per anar amb Convergència", sinó per "parlar" amb aquest partit.

"No em plantejo trencar amb Convergència i suposo que ella tampoc no es planteja trencar amb nosaltres", ha assegurat Duran davant els mitjans, després de reunir-se a Brussel·les amb el president permanent del Consell de la Unió Europea, Donald Tusk.

El líder d'Unió ha apostat per celebrar un referèndum obert a tota la militància del partit per votar un full de ruta i després "negociar si és possible que encaixi amb la de Convergència". "Serà un full de ruta per expressar el que cregui la militància d'Unió".

També ha assenyalat que endarrerir o no les eleccions és una decisió que correspon al president de la Generalitat, Artur Mas, i per tant la seva opinió sobre això "no té importància". Mas "és l'única persona que pot decidir la data electoral", ha matisat Duran, després d'indicar que "ja se sap" que Unió prefereix allargar la legislatura.