El president de la Generalitat, Artur Mas, ha insistit avui que complirà la seva promesa de convocar eleccions el pròxim 27 de setembre, però a la vegada ha reivindicat el seu "dret" a demanar a ERC que remi "en la mateixa direcció" que CiU al Parlament i no posi "traves" en la gestió del dia a dia.

En un acte de partit per donar suport a l'alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, amb motiu de les municipals del 24 de maig, Mas ha subratllat que "perquè les coses surtin bé, tothom ha de remar en la mateixa direcció i cal ajudar".

Després que ERC s'alineés amb l'oposició al Parlament en algunes votacions sobre temes de sanitat, Mas ha dit que té "dret a reclamar" unitat de vot al Parlament.

"Si estem d'acord que hem de seguir un camí junts, hem de votar junts i que ningú posi cap tipus de traves el dia a dia del país", ha sentenciat, i ha defensat a continuació el projecte de crear un consorci sanitari a Lleida, discutit per l'oposició, pels seus beneficis per als ciutadans d'aquesta província.

Quant al debat obert sobre si els comicis autonòmics se celebraran o no en la data anunciada, el 27 de setembre, ha remarcat que així serà, atès que seria "una mica absurd" que ell anés contra els seus propis actes, ha dit.

"Vaig entendre que era la data possible i convenient per fer el referèndum que tenim pendent (...). Me la jugaré una altra vegada", ha afirmat Mas.

Amb tot, el líder de CiU ha subratllat que ell està disposat a "rebre bufetades" per donar suport al procés sobiranista, però ha advertit que els pròxims mesos i setmanes cal "passar de les paraules als fets", en al·lusió al suport que reclama al sobiranisme en les municipals i en les autonòmiques.

"Si no som gaires a les urnes i remant en la mateixa direcció, llavors no ens sortirem amb la nostra del tot", ha avisat Mas, que ha dit que està en mans dels catalans tant elegir els seus alcaldes al maig com decidir "quin camí pren Catalunya" el 27 de setembre.