La investidura de la candidata socialista a la Presidència andalusa, Susana Díaz, sembla tenir el camí més "aplanat" després que l'expresident José Antonio Griñán hagi anunciat que deixarà la política i que des del PSOE es doni per fet que el seu antecessor, Manuel Chaves, no repetirà com a diputat.

Les noves formacions que van obtenir representació en les eleccions andaluses del 22 de març s'han fet ressò de la situació generada, i mentre el líder de Podem, Pablo Iglesias, va indicar ahir que "quan la gent es mou converteix en fàcil el que semblava impossible", el president de Ciutadans, Albert Rivera, va constatar que hi ha "moviments" dins del PSOE.

En declaracions a Efe, l'expresident andalús i del PSOE José Antonio Griñán va subratllar ahir que ha "renunciat a tot" en la vida política i ho ha fet des de "l'absolut convenciment de la seva innocència", per la qual cosa es pregunta: "què més volen que faci?". "He presentat la meva renúncia a tot i ja està !; jo ja he pres la meva decisió amb independència del que digui el Tribunal Suprem", va dir Griñán, que va recordar que abans havia renunciat ja a la Presidència de la Junta i al seu escó de diputat -com a cap de cartell per Sevilla- al Parlament d'Andalusia.

La secretària general de Podem a Andalusia, Teresa Rodríguez, va sostenir que les "renúncies diferides" dels expresidents de la Junta són "conseqüència directa" de les exigències de la seva formació, que ha arrencat "victòries per a la neteja de la vida política". "Aquesta primera victòria ens encoratja encara més a remarcar amb força les altres dues condicions que hem posat sobre la taula", va dir en al·lusió a la supressió d'alts càrrecs que permeti contractar personal en els serveis públics, ja que la Junta no subscriu convenis amb entitats financeres que duen a terme desnonaments. Per la seva banda, Albert Rivera va considerar que amb la renúncia de Griñán al PSOE "ha mogut fitxa", tot i que va insistir que qualsevol negociació passa per la sortida d'aquest i de Manuel Chaves i per la signatura d'un pacte anticorrupció, una proposta que, segons ha assegurat, "estan mirant" els socialistes per negociar qualsevol eventual acord.