La Gerència de Salut d'Àrea de Burgos ha traslladat a la Fiscalia Provincial un cas d'irregularitats en les sedacions terminals practicades pel cap del servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari de Burgos (HUBU), J.A.H., per si és constitutiu de delicte. Així ho va confirmar ahir el conseller de Sanitat, Antonio María Sáez Aguado, que va precisar que el facultatiu -actualment de baixa- estava suspès cautelarment d'ocupació i funcions, amb un expedient disciplinari obert i que seria cessat del seu càrrec, tal com avançava el Diario de Burgos.

La Inspecció ha examinat tots els morts que es van produir en el servei de Medicina Interna de l'Hospital de Burgos en l'últim trimestre del 2014, "especialment els atesos per aquest internista, que va atendre 21 casos de sedació terminal i en dinou d'ells no es va adequar al protocol establert".

Divendres es va ordenar des de la Conselleria de Sanitat a la Gerència d'Àrea de Burgos que se li comuniqués al metge l'obertura de l'expedient disciplinari i la suspensió cautelar d'ocupació i de funcions, i es va enviar el cas al fiscal. La conselleria va assegurar que aquest cas era un fet aïllat.