El president de la Generalitat, Artur Mas, va destacar el "gran quòrum" aconseguit divendres pel "món sobiranista" a l'acte que es va celebrar al Palau Sant Jordi de Barcelona, i es va mostrar confiat que aquest "gran quòrum" es traslladés també a les urnes en les pròximes cites electorals.

Mas es va referir així durant la inauguració de la quarta edició de la fira Q de Balaguer, acte que va reunir 16.000 persones. La cita d'ahir estava convocada conjuntament per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) per fer una crida a fer de les municipals una prèvia de les autonòmiques del 27 de setembre.

Mas va comentar que "el món sobiranista, un dels mons de Catalunya", va dir, havia aconseguit un "gran quòrum" en reunir "molta gent" al Palau Sant Jordi, i va recordar que durant els últims tres anys el moviment sobiranista també havia demostrat "molt quòrum" en les seves mobilitzacions amb motiu de la Diada.

Després de recordar aquests actes precedents, i en un moment en què es debat si el moviment independentista ha perdut una part dels seus seguidors, Mas va afegir: "espero que quan la gent hagi de prendre decisions, que en democràcia es prenen on ja sabeu, hi hagi també un gran quòrum", va afirmar el líder català en referència a les eleccions municipals del 24 de maig i a la posterior cita de les autonòmiques del 27 de setembre, als quals les formacions sobiranistes donen un caràcter plebiscitari.

Més valoracions

La presidenta de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Carme Forcadell, va dir que la independència era una eina, una oportunitat per tenir municipis més forts. Forcadell va ser entrevistada per Catalunya Ràdio al costat de la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals; i el president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d'Abadal, un dia després de l'acte celebrat a Barcelona.

Per a Carme Forcadell, "cap canvi a l'Estat espanyol pot garantir el benestar de Catalunya" i, en relació a les properes eleccions municipals, va assegurar que "estem segurs que hi haurà una gran majoria de candidatures sobiranistes que guanyaran el 24-M", ja que "la independència és una eina, una oportunitat per tenir uns ajuntaments més forts".