La manresana Núria Picas va viure ahir una situació que mai hauria pensat que li pogués ocórrer en la seva primera expedició per pujar un vuit mil, el Makalu de 8.463 metres. Un terratrèmol molt fort que ha sacsejat tota la zona de l'Himàlaia la va agafar a ella i al seu company d'aventura, Ferran Latorre, en el camp de base d'aquest colós, a més de cinc mil metres d'alçada i en territori del Nepal.

Picas va explicar que "eren les dotze del migdia en el nostre horari, les vuit a Catalunya. Estàvem dins de la tenda, preparant els equips, i hem sentit una sacsejada terrible, brutal. Hem mirat cap a la muntanya i ha començat a caure de tot, allaus, amb pedres i neu, per totes bandes. Però, per sort, no a la nostra zona. L'impacte emocional ha estat fort, nosaltres també ens hem quedat tremolant. Hem passat molta por".

Picas explicava que hi havia hagut més rèpliques, "però no tan fortes. L'última ha estat a les quatre de la tarda, les dotze a Catalunya. Ens diuen que s'esperen més, estem atents al que pugui passar" a continuació.

La situació de Picas i de Latorre al camp base del Makalu és a 5.700 metres. "A més del Ferran i jo, hi ha un andorrà, dos espanyols i gent de moltes més nacionalitats, no sabria dir el número exacte. També sabem que hi ha una vintena de persones que són més amunt de la muntanya, no sabem ara com es troben ni què els ha passat. Ens han dit que a la zona de l'Everest hi ha morts. Jo havia arribat al camp base divendres, i el Ferran un dia abans".