El portaveu del PSOE al Parlament andalús, Mario Jiménez, va valorar ahir l'anunci dels expresidents autonòmics Manuel Chaves i José Antonio Griñán que abandonaran els seus escons al Congrés i al Senat al final de la legislatura, unes decisions que va desvincular de la investidura de Susana Díaz. "Han donat una lliçó d'ètica i de compromís amb l'assumpció de responsabilitats i amb una actitud d'estar a la política que valorem per la transcendència que té i pel que significa de compromís amb Andalusia i amb el que han representat", va dir.

"És una resposta d'acord amb el moment que està vivint Andalusia, que els honora i dóna una idea de la talla que tenen tots dos presidents i del seu compromís amb els andalusos", va interpretar Jiménez. Segons la seva opinió, amb aquest anunci, els dos expresidents andalusos "envien un senyal molt potent de com cal estar en política i en el moment d'assumir responsabilitats", senyal que, va asseverar, "marcarà un abans i un després en la política a tot Espanya".

El reclam

El president de Ciutadans, Albert Rivera, va demanar ahir a la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, la marxa "per escrit" dels expresidents andalusos, imputats en el cas dels ERO. Abans de la seva intervenció en la convenció municipal que celebrava Ciutadans a Madrid, Rivera va respondre així a les preguntes dels mitjans de comunicació sobre la seva condició que qualsevol negociació amb el PSOE andalús passés per la sortida de Chaves i Griñán, i per la firma d'un pacte anticorrupció. Rivera va dir que quan es fa una negociació aquesta ha de ser "per escrit".

Rivera va afegir que no li valia només que li diguessin que Griñán i Chaves se n'anirien perquè considera que "quan un arriba a un acord ha de refiar-se" que el compleixi el que està a l'altre costat, però va tornar a puntualitzar que això "ha d'estar per escrit" i "no n'hi ha prou amb paraules".