Àngel Colom, director de la Fundació Nous Catalans, vinculada a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), creu que fa falta un procés europeu de formació dels imams que prediquen a les mesquites catalanes i d'altres països d'Europa.

Colom considera aquesta premissa com una condició necessària per suplir la carència de coneixements sobre la cultura i els valors, tant catalans com europeus, que tenen alguns dels imams que prediquen als oratoris catalans. El responsable d'immigració de CDC veu aquesta formació dels imams com "un treball tenaç i constant" que serà "una base sòlida per lluitar contra els extremismes i per facilitar la integració de la població musulmana que viu a Catalunya".

En aquest sentit, admet que hi ha una certa resistència a acceptar aquesta formació en alguns sectors islamistes, però creu que cal superar-la i "aprofundir en la tradició d'integració que sempre ha caracteritzat una terra com la catalana", on, va dir, un 70% de la població és d'origen forà.

Sobre les declaracions del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, vinculant la fundació que dirigeix amb l'islamisme radical, Àngel Colom el va acusar de provocar la islamofòbia. L'expulsió al Marroc de Noureddine Ziani, el seu antic col·laborador amb la comunitat musulmana, va ser per a Colom una mostra més de la tasca "irresponsable" que en aquesta matèria fa el ministre. Colom va considerar falses les acusacions que es van usar per expulsar-lo, i ho atribueix al fet que Ziani portés a les mesquites el debat sobre el procés sobiranista que viu Catalunya.