El president de la Generalitat, Artur Mas, va demanar ahir als catalans que viuen a l'estranger que, de cara a les eleccions municipals i autonòmiques que s'aproximen, no es "despistin" i que siguin conscients que Catalunya es juga "gairebé ser o no ser".

En un missatge institucional gravat al Palau de la Generalitat amb motiu del Dia Internacional de la Catalunya exterior, Mas va donar per fet que "molta gent" de la comunitat catalana a l'estranger dóna suport al procés sobiranista i va titllar d'"immensa" la capacitat de mobilització que van demostrar el passat 9 de novembre. "Vénen decisions molt importants els pròxims mesos (...). Sabeu que això requereix tràmits. No es pot dormir ningú, perquè aquesta vegada ens juguem gairebé ser o ser, i us demano que estigueu molt atents als fets que es van passant i que ningú no es despisti amb vista a poder decidir per ell mateix o contribuir a decidir com a col·lectivitat i com a nació catalana el seu propi futur, en pau i llibertat", va assegurar.

Mas va dir ser conscient, també, de "fins a quin punt" els catalans que viuen a l'estranger estan posant "ganes i voluntat" a favor del procés independentista. Per això, els va agrair obertament l'"enorme mobilització" que han protagonitzat els últims "dos o tres anys" a favor del "gran projecte polític català, que no és un altre que poder decidir el nostre futur en llibertat i poder exercir la nostra sobirania i el nostre dret a l'autodeterminació", va reblar el President.

El líder català també va ressaltar que els catalans que viuen a l'estranger, malgrat viure fora de Catalunya, formen part de la "nació catalana", i ha destacat que els sent "pròxims".