El ministre nord-irlandès de Sanitat, el protestant Jim Wells, va anunciar la seva dimissió, després que la setmana passada uns comentaris homòfobs seus generessin una forta polèmica. Wells, membre del majoritari Partit Democràtic Unionista (DUP), va criticar la setmana passada el matrimoni entre homosexuals i va assegurar que les estadístiques demostren que els fills d'aquestes unions són més propensos a patir abusos i abandonament.

El dirigent unionista, partidari de la permanència d'Irlanda del Nord al Regne Unit, va efectuar aquestes declaracions en plena campanya de les eleccions generals britàniques del 7 de maig i va demanar disculpes poc després. No obstant això, Wells, de 58 anys, va informar a través d'un comunicat que ha rebut a les xarxes socials des de llavors missatges abusius i amenaces i que deixa el lloc per tenir cura de la seva dona, Grace, que està greument malalta.

"Estic profundament entristit pel fet que alguns dels que defensen un altre punt de vista diferent al meu m'han atacat a mi i a la meva família d'una manera personal, grollera i, en alguns casos, amenaçant", va assenyalar l'encara ministre, que romandrà en el càrrec fins a l'11 de maig. "Els successos de la passada setmana han tingut lloc en un període difícil", va dir el ministre.

D'altra banda, la Policia nord-irlandesa (PSNI) investiga un succés en el qual Wells suposadament va intercanviar punts de vista amb una dona lesbiana mentre feia campanya a la localitat de Rathfriland, al comtat de Down. Pel que sembla, la filla d'aquesta dona va assegurar a la PSNI que els comentaris del ministre van constituir una agressió verbal contra la seva mare.