Un emotiu i multitudinari funeral, amb gairebé 1.500 assistents, entre aquests els reis i les principals autoritats de l'estat, es va celebrar ahir a la Sagrada Família de Barcelona per retre homenatge a les 150 víctimes de l'avió de Germanwings que es va estavellar el 24 de març als Alps francesos.

Al funeral, oficiat per l'arquebisbe-cardenal de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, van assistir el president del govern, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyats per les seves respectives dones, a més d'altres presidents autonòmics, i els presidents del Congrés, del Senat i del Tribunal Constitucional, ambaixadors i representants d'Alemanya, França i Lufthansa.

Uns 600 familiars de les 52 víctimes que vivien a l'estat, la majoria a Catalunya, van assistir a la cerimònia, a més dels alumnes de l'institut Giola de Llinars del Vallès, on va estar un grup d'alumnes alemanys de Haltern am See que van morir quan tornaven a casa seva després d'un intercanvi escolar. Els alumnes catalans van portar 150 espelmes, una per cada víctima, que van dipositar a les escales de l'altar de la basílica de la Sagrada Família. A la cerimònia es van usar cinc idiomes: català, castellà, francès, alemany i anglès.

Durant l'ofici van intervenir, a més de Martínez Sistach, el secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya, Guillem Correa; el responsable del diàleg interreligiós de la comunitat israelita a Barcelona, Jorge Burdman; i el secretari general de la Federació del Consell Islàmic de Catalunya, Mohammad Halhoul Debboun. Els reis, Rajoy, Mas i els representants religiosos van donar el condol un per un a tots els familiars.