Demà serà el dia clau en què es decidirà si l'expedició de la manresana Núria Picas continua intentant pujar al Makalu o decideix fer marxa enrere. Així ho va explicar la mateixa corredora i escaladora a Regió7 un cop superat un dilluns que va ser molt tranquil a la zona on es troben tant ella com el seu company, el vigatà Ferran Latorre, al camp base avançat, a 5.700 metres d'alçada.

Picas va explicar que, durant tot el dia d'ahir, "la situació ha estat molt tranquil·la i no hi ha hagut cap rèplica dels moviments sísmics del cap de setmana. Estem aturats al mateix lloc a l'espera de decidir què fem i molt tranquils, amb menjar per dies i sense cap problema físic".

Dos condicionants

Aquesta decisió, en principi, s'ha de prendre demà i s'adoptarà en funció de dues variables. Com va explicar Picas, "d'una banda, volem ser molt respectuosos amb el poble nepalès. No podem oblidar que aquí està passant una tragèdia, per culpa del terratrèmol, amb molts morts i ferits a Katmandú".

En aquest sentit, "hem de tenir en compte que l'expedició està formada per xerpes i alguns han perdut familiars a la catàstrofe. Expliquen que no es troben en condicions anímiques per intentar escalar una muntanya com el Makalu i, en aquestes circums-tàncies, provar-ho sense el seu ajut és inviable".