Els partits amb representació al Parlament andalús continuen la negociació a una setmana que se celebri el debat d'investidura de la socialista Susana Díaz i l'"optimisme" del PSOE es contraposa amb la posició del PP, Podem i Ciutadans, que ahir van reafirmar que no hi donaran suport.

Després de la reunió que ahir van mantenir representants del PSOE i del PP, els socialistes es van mostrar "optimistes" perquè consideren que els populars són un "partit de govern" que és "conscient" que té l'"obligació d'aportar estabilitat". No obstant això, el president del PP andalús, Juanma Moreno, va assegurar que "en aquest moment" el seu partit no té "arguments nous" per variar la seva posició i facilitar la investidura de Díaz, ja que entén que no hi ha hagut cap proposta del PSOE que possibiliti un "canvi d'actitud" dels populars.

Això sí, el líder dels populars va explicar que "en política un s'expressa sempre en present" i que el PP és una "força dialogant" que té "la porta oberta" a seguir parlant, encara que en aquest moment no hi ha "cap possibilitat" d'abstenir en la votació de la socialista, cosa que possibilitaria que Díaz fos investida presidenta.