El ceretà Kilian Jornet, que havia de dirigir-se a l'Everest per intentar batre-hi el rècord d'ascensió al pic més alt del món, ha decidit canviar aquest objectiu per l'ajut als damnificats pel terratrèmol del cap de setmana.

Segons un comunicat fet públic ahir per l'organització del seu projecte Summits of my Life, Jornet explica que "volem col·laborar, en la mesura del que sigui possible, en el suport a la muntanya i en zones remotes, on se'ns necessiti". El breu comunicat finalitzava amb un record per a totes les víctimes del sisme. "Nepal és un país que portem al cor i per això hem decidit continuar el viatge. Aprofitem per enviar el condol a totes les persones afectades pel terratrèmol i enviem ànims a tots els escaladors que estan vivint moments difícils" en els darrers dies.

Amb el projecte Summits of my Life, Jornet pretén pujar en un temps rècord les muntanyes més altes de cada continent i també algunes altres dels Alps. De moment ha cobert la travessa Chamonix-Mont Blanc-Chamonix i ha pujat al McKinley i a l'Aconcagua. L'Everest era l'objectiu d'aquest 2015.