La ministra de Foment, Ana Pastor, va anunciar a la gerent de la Federació Hotelera de Mallorca, Inmaculada Benito, que el ferri Sorrento, incendiat dimarts quan viatjava amb destinació a València amb 156 passatgers a bord a 18 milles al sud-oest de Mallorca, serà remolcat al port de Palma. Benito, que es va reunir amb la ministra minuts abans que comencés la reunió de coordinació de l'operatiu que supervisa la gestió del vaixell sinistrat, va assegurar que "no hi ha en principi cap risc" en el trasllat del vaixell a Palma.

Tècnics del port de Palma ja han avaluat les possibles ubicacions del ferri, que previsiblement serà remolcat pel Punta Mayor, una embarcació desplaçada des de Tarragona que es troba al costat del ferri de Trasmediterránea incendiat.

Tècnics de Salvament Marítim i de la naviliera Trasmediterránea van accedir a la proa del ferri per avaluar els danys que ha patit per l'incendi a les bodegues amb la intenció de remolcar-lo a port, va explicar Pastor. Segons la ministra, seran els especialistes els que decidiran quin serà el port de destinació de la nau en funció que es minimitzin els riscos per a l'embarcació en el trasllat i els perills mediambientals d'un eventual enfonsament o abocament.

No obstant això, Pastor va destacar que es fan "tots els esforços" perquè el risc mediambiental "sigui pràcticament inexistent" una vegada conclosa amb èxit l'operació prioritària d'evacuació dels 156 passatgers i tripulants de l'embarcació.

Els equips d'extinció van treballar per refredar el casc del ferri, i de moment no s'ha produït cap abocament de carburant ni d'altres substàncies contaminants. Durant tot el dia es va treballar per apagar els rebrots de petites flames.