El ministre grec de Finances, Iannis Varufakis, va ser insultat dimarts a la nit per un grup d'anarquistes mentre sopava amb la seva dona i una amiga en un restaurant del barri atenès d'Exarkia.

Segons va explicar ahir Varufakis en una declaració escrita, un grup d'encaputxats va irrompre al restaurant i es va acostar fins a la seva taula, va proferir insults i va llançar objectes de vidre (no contra ell). Els joves li exigien marxar d'alguna cosa que consideren "el seu lloc", en al·lusió al barri d'Exarkia, en el qual conviuen anarquistes, alternatius, estudiants i ciutadans de classe mitjana.

En declaracions a la premsa, Varufakis va recalcar que els joves no volien fer-li mal. "El seu objectiu, crec, era obligar-me a sortir corrent de manera indigna i pegar-me sense posar-me en perill. Però no ho puc confirmar perquè Danai (la seva dona), es va aixecar i, sense donar-me temps per parar-la i abans que arribessin a la nostra taula els anarquistes, em va abraçar, d'esquena a ells, de manera que havien de pegar-la a ella abans que a mi", va dir Varufakis. Finalment, els anarquistes van abandonar el restaurant, però el van esperar al carrer, on van continuar increpant-lo.