El titular del jutjat número 3 de Reus ha acordat aquest dijous al matí la llibertat amb càrrecs per a dos dels detinguts dimarts passat en el marc de l'operació Cirurgia, de contractacions irregulars a la sanitat pública, tot això dins del cas Innova. Segons el TSJC, el jutge ha pres declaració a Enric Agustí Farré i a Miquel Àngel Puig Tarrech, que van arribar poc després de les deu al jutjat en una furgoneta de la Guàrdia Civil, procedents de la comissaria de Tarragona, on s'estaven des de dimarts passat a la nit.

Tots dos han quedat imputats per delictes societaris, delictes de falsedat documental, delictes contra l'Administració Pública i delicte de blanqueig de capitals.

El jutge del cas Innova vol aclarir els contractes de Sagessa, l'empresa pública de salut inserida en l'extint grup d'empreses municipals de Reus Innova, han explicat a Efe fonts pròximes al cas.

El jutge, en el marc de la peça número quatre que investiga sota secret de sumari, va ordenar la detenció de deu persones relacionades amb la cúpula de Sagessa i l'escorcoll dels seus domicilis, així com de dependències municipals.

Fins ara s'especulava amb què aquesta peça se centrava en les obres del nou Hospital de Reus, que va costar 170 milions d'euros, la major inversió que s'ha fet mai en aquesta ciutat tarragonina. El nou centre, llargament reivindicat en un hospital amb 800 anys d'història, va suposar que l'antic equip de Govern de Reus (PSC-ICV-ERC) avancés els diners amb la previsió de què el financés la Generalitat. Avui dia el deute es manté i els artífexs del nou hospital, anomenat "l'aeroport" per gran part de la plantilla per les seves grans dimensions i llargs passadissos, estan imputats pel jutge del cas Innova de Reus.

El jutjat número 3 va desplegar ahir un centenar d'efectius de la Guàrdia Civil i de l'Agència Tributària en 25 registres simultanis a Reus, Tarragona -seu d'una mútua implicada- Valls, La Selva del Camp i, a última hora d'ahir, l'ajuntament d'Amposta.

En total, per ordre del jutjat número 3 de Reus, es van practicar nou detencions, entre les que destaquen la de la primera tinent d'alcalde de Reus, Teresa Gomis (CiU) i cinc directius relacionats amb l'empresa pública Sagessa.