El Partit Conservador del primer ministre britànic, David Cameron, és la formació que obtindria més escons, 316, seguit del Laborista, amb 239 diputats, segons l'enquesta a peu d'urna de la cadena BBC. Els britànics van votar ahir per elegir els 650 membres del Parlament i decidir el signe del nou govern en uns comicis, que, a priori, estaven marcats per la incertesa i unes enquestes molt ajustades que donaven un lleuger avantatge a l'actual primer ministre, David Cameron, amb els dos principals partits, el Conservador i el Laborista, pràcticament empatats.

Cameron, de 48 anys i que aspira a la reelecció, va votar en la seva circumscripció electoral de Witney (Oxfordshire) acompa-nyat de la seva dona, Samantha. Cameron, abans de votar, va difondre un vídeo al seu compte a Twitter en què va animar l'electorat a votar la seva formació. "Si vol evitar que Ed Miliband i el Partit Nacionalista Escocès arribin al poder i destrueixin la nostra economia, si el que busca és un govern fort i estable per al Regne Unit, i si li agradaria que torni a treballar aquest proper divendres i mantenir el nostre pla econòmic per al país, és important que voti el Partit Conservador", va dir.

El seu principal contrincant en aquestes disputades eleccions, el líder del Partit Laborista, Ed Miliband, de 45 anys, va votar en la seva circumscripció a Doncaster North, al nord d'Anglaterra, acompanyat per la seva dona, Justine Thornton. Miliband també va demanar, poc abans, el suport per al seu partit en un missatge a Twitter: "Avui és el dia en què poden votar per un Govern laborista que lluitarà i defensarà els treballadors, poden votar per donar prioritat al sistema sanitari (NHS ) i a la seva família". Nick Clegg, viceprimer ministre i cap de files del Partit Liberal Demòcrata, de 48 anys, va votar a mig matí a Sheffield (centre d'Anglaterra) acompanyat per la seva dona, l'espanyola Miriam González. Però el més matiner va ser Nigel Farage, de 51 anys, del Partit de la Independència del Regne Unit (UKIP), el primer d'acudir a votar a la circumscripció electoral de South Thane (Kent), i ho va fer sol, sense la companyia de la seva dona, a diferència dels seus contrincants.

A Escòcia, on després del referèndum celebrat el setembre s'espera una gran mobilització de l'electorat nacionalista, la líder de l'SNP, Nicola Sturgeon, es va mostrar confiada que la seva formació aconseguirà en aquestes eleccions una influència sense precedents al Parlament del Regne Unit. Segons els primers sondejos, la formació escocesa s'hauria emportat 58 dels 59 escons que la Cambra del Comuns té reservats per a Escòcia, segons el sondeig. En l'última legislatura, el partit que lidera Sturgeon tenia 41 representants.