L'acord independentista pel 27-S preveu que Artur Mas vagi de número 4 de la llista i que Oriol Junqueras el segueixi com a número 5, segons van confirmar a l'ACN fonts coneixedores de la negociació. Els tres primers llocs de la llista els escollirien les entitats. El 6è i 7è de la llista també serien independents. A partir del vuitè lloc, CDC i ERC es repartirien les posicions en una proporció de 58% els convergents i el 42% els republicans (la mateixa relació de diputats avui al Parlament), tot i que se cediran llocs a Moviment d'Esquerres (MES) i Demòcrates per Catalunya (DC), les escissions sobiranistes de PSC i UDC. En cas que la llista unitària aconseguís la victòria electoral, la presidència de la Generalitat seria per a Artur Mas i la vicepresidència per a Oriol Junqueras.

Ahir, el president català va reunir de nou partits i entitats sobiranistes al Palau de la Generalitat, una reunió que va durar només una hora i va servir perquè els màxims dirigents de les entitats sobiranistes (ANC, Òmnium i AMI) avalessin en primera instància la candidatura independentista amb CDC i ERC. Es va confirmar que la CUP s'ha desmarcat del pacte (vegeu pàgina següent) perquè, a diferència d'ERC i les entitats, no ha canviat de criteri i manté el seu rebuig a una candidatura que inclogui polítics en actiu, com Artur Mas. Aquest extrem inquietava sectors d'ERC, el Consell Nacional de la qual s'estava celebrant a l'hora de tancar edició, i havia de decidir si ratificava la iniciativa del seu líder, Oriol Junqueras, d'anar en coalició amb CDC en les catalanes. Es preveia una reunió llarga ja que més de 40 persones havien demanat la paraula.

Del resultat del Consell Nacional d'ERC estaven molt pendents al secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i en la direcció d'Òmnium Cultural, reunits també ahir a la nit. No no obstant, els màxims dirigents de l'ANC i Òmnium ja es van mostrar molt favorables a l'acord. El pacte va ser també avalat per unanimitat per l'executiva de CDC.

El president de l'ANC, Jordi Sánchez, va avançar en sortir de la reunió que hi ha "il·lusió" per poder convertir el 27-S "en el plebiscit que no se'ns va deixar fer el 9-N". "La música sona molt bé", va subratllar Sánchez, mentre que Muriel Casals (Òmnium) va recordar que les entitats "el que millor sabem fer són campanyes unitàries", i va recordar que ara el tema no és "només com fem una llista per al plebiscit, sinó com actuem també a partir del 27 de setembre, en què hi haurà d'haver segurament de Govern de concentració" si guanyen les eleccions.

L'entitat Súmate, de castellanoparlants favorables a la independència, va ser vetada a la reunió d'ahir al Palau de la Generalitat, malgrat que els seus màxims dirigents hi van acudir.